Egy tehetséges kutyus a festményeivel gyűjt pénzt jótékonysági célokra

A művészet szubjektív. Amit az egyik ember művészetnek tart, a másik csak maszatolásnak. Van azonban egy művész, akinek munkáit mindenki remekműnek véli. Ő pedig nem más, mint a 7 éves ausztrál juhászkutya, Ivy, aki Észak-Karolinában lakik. Ivy megtanulta, hogyan kell festeni akrilfestékekkel, tulajdonosa pedig értékesíti az alkotásait annak érdekében, hogy pénzt gyűjtsenek különböző jótékonysági szervezeteknek.

Ivy és egyik alkotásaForrás: Brothers Complete Dog Food/Facebook

Ivyről már kutyakölyökként látszódott, hogy különösen intelligens. Tulajdonosa, egy nyugdíjas ápolónő, még pici korában megtanította őt kinyitni és bezárni az ajtókat, kivenni az italokat a hűtőszekrényből és Jengát játszani.

Ivy a festői karrierjét akkor kezdte, amikor gazdija egy különleges ecsettel lepte meg, amit könnyen a szájában tudott tartani. Ezután gazdija megkezdte a kutyus képzőművészeti fejlesztését, és a festést is, amit a kutya különösen élvez. Itt meg is tekinthetik Ivyt, alkotás közben:

„Nagyon határozott azzal kapcsolatban, hogy mit akar csinálni. Néha azt mondom neki: 'Ne adj hozzá annyit ebből a színből, csak egy kicsit tegyél hozzá! De ő megragad egy ecsetet, és megőrül vele" – mesélte Lisa.

A kutyák félig-meddig színvakok, a legjobban a sárga, a kék és a szürke árnyalatait látják. Gazdija elárulta, hogy Ivy a kék színárnyalatait szereti leginkább. A kutyus minden egyes művét 500 dollárért árulja a gazdija, természetesen a képekért befolyt összeget jótékony célra ajánlják fel. Eddig közel 700 festményt sikerült értékesíteniük az Instagramon keresztül, ami azt jelenti, hogy Ivy festményeiből elegendő pénzt tudtak összegyűjteni ahhoz, hogy 2000 font értékű élelmiszert adományozanak a helyi rászorulóknak – írja a Cesarway.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek