Egy delfin az óceán fenekéről felhozott ajándékokkal lepi meg a látogatókat

Mystique, a 29 éves púpos delfin rendszeresen tengeri kincsekkel lepi meg a Barnacles Cafe & Dolphin Feeding Centre munkatársait a queenslandi Cooloola partján. A hím defin korallt, kagylókat, palackokat és egyéb tárgyakat hoz fel a mélyből ízletes haldarabokért cserébe. A munkatársak szerint, mivel Mystique kevesebb látogatóval találkozott a koronavírus-járvány időszak alatt, igénye támadt arra, hogy ily módon tartsa a kapcsolatot az emberekkel – írja az Evening Standard.

Mystique és barátai gyakori látogatók arrafelé, de csak egyedül ő hoz ajándékokatForrás: Barnacles Cafe & Dolphin Feeding Centre/Facebook

Átlagosan mintegy 200 ember látogatja meg a központot minden nap, de a járvány miatt ezt a helyet is lezárták. A központ május 16-án újból megnyílt a nagyközönség számára. Mystique először 1991-ben úszott a területre anyjával. A játékos és adományozó kedvű delfin könnyen felismerhető, mivel egy 2007-es bikacápa támadás után hátúszójából hiányzik egy darab. 

Esküszöm, nekünk gyűjt ajándékot. Csak annyit kell tennünk, hogy cserébe halat adunk neki. Mi nem tanítottuk őt ilyesmire, hanem ő képzett ki minket erre" – mesélte lelkesen Lyn McPherson, aki önkéntesként szívesen eteti a környéken élő delfineket.

Amit ez a kedves delfin talál a tenger mélyén, felhozza ajándékbaForrás: Barnacles Cafe & Dolphin Feeding Centre/Facebook

 Mystique hét delfin társaságában rendszeresen arrafelé úszkál  de ő az egyetlen, aki ajándékokat keres a mélyben. Egy barátja viszont gyakran vele tart, amikor a halas jutalomfalatokat osztják neki. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek