Doktorrá avatták ezt a bájos segítő kutyát

  Egy nyolcéves terápiás kutya rengeteg munkával, több mint 5000 hallgatónak segített, így tiszteletbeli állategészségügyi doktori fokozatot kapott szolgálati éveiért. A Moose nevű labrador terrier, terápiás kutyaként dolgozik egy virginiai egyetem tanácsadó központjában, és 2014 óta nyújt segítséget és ad szeretetet a rászorulók számára. Moose-t odaadó szolgálatért tavaly már a Virginia Állatorvosi Szövetség a 2019-es év állati hősének is kinevezte – írja az NDTV.

  Moose türelmes és segítő készsége elnyerte jutalmátForrás: Virginia Tech College of Engineering/ Facebook

  A labrador egyike annak a négy kutyának, akik a központban szolgálnak. A program tanácsadója szerint "Moose valóban segítséget nyújt az egyetem hallgatói és munkatársai számára, és jár neki az elismerés."

  A kutyus az állategészségügyi doktori fokozatát a Virginia-Maryland Állatorvosi Főiskolájának május 15-i virtuális ünnepségén vehette át, amit meg is tekinthetnek. 

  Az itteni hallgatók sokat beszélnek arról, hogy a Moose lerombolta a mentális egészségügyi gondozás körüli megbélyegzést

  – mondta Trent Davis, az egyetem terápiás programjának tanácsadója és koordinátora.

  Moose ráadásul saját egészségügyi problémái ellenére is tettrekész maradt – nemrégiben ugyanis rákot diagnosztizáltak nála, ami miatt sugárterápián, kemoterápián és egyéb kezeléseken ment keresztül – de továbbra is ugyanolyan vidám és segítőkész, mint eddig – mondta Moose büszke tulajdonosa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!