Megnyílt hazánk egyetlen autós szafariparkja

Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán május 20-án megnyit hazánk első és egyetlen autós szafariparkja Szadán. Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán. A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre.

Magyar Nemzeti Cirkusz ’Safari ParkForrás: Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala - Hungarian National Circus/Facebook

Kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval hajthatnak be a park területére, ahol közelről megcsodálhatják a zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a család legkülönlegesebb tagjait, a zebmárokat. A társulat vezetője azt is elárulta, hogy munkájuk gyümölcse egy páratlanul izgalmas útvonal lett, mely során egészen közel kerülhetünk egzotikus állataikhoz.

Ha ellátogatunk Szadára, egyúttal segítséget is nyújthatunk a bevétel nélkül maradt társulat részére. „Régi álmom valósul meg a szafariparkkal, ami egyúttal mentőöv is számunkra, hiszen a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került a Magyar Nemzeti Cirkusz és az Richter Flórián Cirkusz is. Hatalmas költségeket jelent a két társulat közel 100 állatának eltartása, de mégsem kezdtünk adománygyűjtő akciókba. Próbáljuk magunk megoldani ezt az egyedi kialakult helyzetet, úgy, hogy élményt nyújtunk a közönségünknek." – foglalja össze Ifj. Richter József.

Járványügyi szempontból is minden előírásnak megfelelően nyitja meg kapuit a Magyar Nemzeti Cirkusz szafariparkja.

Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, melyek maximum 1 órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülése végett pedig kizárólag azokat a vendégeket tudják fogadni turnusaikon, akik előzetesen regisztráltak online. Az előzetes online regisztráció tehát kötelező, amit a Magyar Nemzeti Cirkusz weboldalán tudnak megtenni. 

Jegyárak: Gyerek: 2 éves kor alatt ingyenes, 14 éves korig: 1500 Ft, Felnőtt: 2000 Ft (Szadai lakosok lakcímkártya felmutatásánál 10% kedvezményben részesülnek.) Turnusok: hétköznaponként 12:00-17:00 óráig, hétvégén és ünnepnapokon 10:00-17:00-ig óránként. Információs vonal: +36 20 935 40 50. Eső vagy rossz időjárás esetén park zárva tart. További információkat a Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala - Hungarian National Circus Facebook oldalán olvashatnak.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek