Mára kiderült: a nyári szünetben lehet napközis és ottalvós táborokat is szervezni

A szülőkre elképesztő terheket tett, hogy a járvány időszaka alatt otthon maradhassanak gyermekeikkel, sokaknak az éves szabadságuk ment rá a kényszerszabira. Most kideült, hogy június 16-tól szervezhetők napközis és ottalvós nyári táborok az érvényes járványügyi előírások betartásával, ami nagy könnyebbség lehet a családoknak.

A nyári táborok kinyitják kapuikat, még ottalvósat is be lehet tervezni - illusztrációForrás: Rudy Anderson/Pixabay

Természetesen csak egészséges gyerekek és dolgozók vehetnek részt a táborokon, amit nyilatkozattal is igazolniuk kell. Ha valaki a tábor ideje alatt megbetegedne, egy ott kialakított elkülönítőbe kerül. A 300 fősnél nagyobb táborokban kötelező lesz az orvosi jelenlét. Ugyancsak kötelezik a táborszervezőket a nyitás előtti fertőtlenítésre, a gyerekeknek pedig higiéniás oktatást kell tartani a táborozás kezdetén.

A vidéki bölcsődék és óvodák is visszatérhetnek a rendes működésre a jövő héttől, a budapestiek június 2-tól. A gyerekeket mindenféle igazolás nélkül be kell fogadniuk az intézményeknek. Ez azonban csak lehetőség a szülőknek, nem jelenti azt, hogy kötelező bölcsődébe, óvodába járniuk a gyerekeknek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek