Sopron legtündéribb kisgyermekes rendezvénye online jelentkezik

A Tündérfesztivál is „karanténba" kényszerült az idén, ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy a nyár tündéreit és manóit jobbára az online térbe invitálják és június elejére meghívják az érdeklődő kicsiket és nagyokat is.

A programban lesznek Tündérmesék a Tündérkertből, melyeket május 20-tól minden nap 18:00 órától megnézhetünk a Tündérfesztivál online felületein, vagyis a Tündérfesztivál és a Pro Kultúra Facebook, valamint Instagram oldalain. A meséket soproni óvónők, mesemondók és zenészek mondták fel a soproni Erzsébet kertben.

Megyeri Enikő (Szent Orsolya óvoda óvónője mesél és hegedül)Forrás: Pro Kultúra Sopron

Az említett közösséi oldalakon június 7-ig 19 különböző verses, prózai és zenés mese is látható és hallható lesz. Elsősorban magyar népmesék, de lesz indiai mese, rímes mese, Berg Judit történet és mesés muzsika is. A Soproni Szimfonikusok is felajánlották, hogy közreműködnek, velük zenél Jacsó Erika és T. Horváth József. A tervek szerint gyereknapon az ismert soproni gyermekzenekar, a Drazsé együttes is játszik majd a felvételeken, hogy ha nem is élőben, de élő helyszínen, az Erzsébet kertből üzenhessenek a közönségnek: a Tündér Bennünk él!

A rendezvény közleménye szerint nem marad el a közkedvelt viseletverseny sem, csak éppen nem személyesen kell bemutatni az otthoni tündérruhákat és manókollekciót. Aki szívesen beöltözne manónak, tündérnek, az készítsen magáról egy fotót és küldje el a Tündérfesztivál Facebook oldalának privát üzenetben. Gyerekekről, családokról is szívesen várnak fotókat, amikre azután a közönség is szavazhat. Beküldési határidő: 2020. június 5 péntek. Aki a legtöbb lájkot kapja, a Tündérfesztivál hétvégéje után ajándékot kap.

A Tündérfesztivál tervezett hétvégéjén, június 6-7-én az elmúlt évek fesztiválos képeiből nyílik szabadtéri fotókiállítás az Erzsébet kertben. Hogy a gyerekek is jól lássák: alacsonyan lesznek majd a képek a fák tövében, bokrok alján, ahol a tündérek és a manók rejtőzködnek – érdemes lesz ezen a hétvégén a családoknak az Erzsébet kertben sétálni egyet.

A Pro Kultúra népszerű városjáró sorozata, a Gyorstalpaló is szünetelt az elmúlt hetekben. A Tündérfesztivál hétvégéjére azonban a családok számára adnak sétaötleteket „Gyorstipegő" címmel. Ezekben a virtuális sétákban olyan tündéri és mesebeli helyeket mutatnak be Sopronban, amit a családok később maguk is felkereshetnek. A kisfilmeket a Tündérfesztivál közösségi felületein kereshetjük június 6-7-én.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek