Csepelen az egész család kiélvezheti az új park lehetőségeit

Mivel 2019-ben Budapest volt Európa sportfővárosa, a kormány és a fővárosi önkormányzat úgy döntött, hogy ezért hét családi szabadidőparkot hoznak létre Budapesten. Ezek egyike a most átadott Tejút park. A csillagtelepi Tejút parkban egy futókört, sportpályát, fitneszteret, játszóteret és pihenőteret alakítottak ki.

A Tejút park átadásakorForrás: Csepel.hu / Facebook.com

Az elmúlt években Csepel önkormányzata egyébként is nagy hangsúlyt fektetett a parkok, zöldterületek felújítására. Ennek eredményeként, a közeljövőben felkereshetjük például a Rákóczi kert-Családok parkját, a Brenner János parkot és a Bringaváros - Kresz parkot, a Daru-domb megújítása pedig még folyik.

A Főkert Zrt. irányításával 59 fát, négyezer évelő növényt és 6900 cserjét telepítettek a park körül, amit egy 300 méteres futókörrel lehet megkerülni. Bár a park már korábban elkészült, a koronavírus-járvány miatt csak most tudták felavatni, de így legalább a „kiszabadulásra" egy ajándékként át lehetett adni a helyi lakosoknak, akik eddig tiszteletben tartották a lezárást.

A Tejút park Csillagtelepen, a II. Rákóczi Ferenc út, a Rakéta utca és a Tejút út által határolt területen valósult meg. A közeli lakótelep neve után a kozmosz, az űr témája jelenik meg a park játszóterein, a többi között planetáriumot, rakétát mintázó mászókát építettek, a földbe süllyesztett kráterben trambulin van, oda pedig csúszdán, kötélen, kapaszkodógömbökön lehet leereszkedni – olvasható az MTI-nek küldött közleményben.

Kialakítottak egy 15x28 méteres játékterű öntött gumiburkolatos többfunkciós, elkerített sportpályát is focikapuval és kosárpalánkokkal. A parkba telepítettek továbbá egy "okososzlopot", amely a park egész területére sugározza a wifi-jelet, a kijelzőjén pedig az UV-sugárzás erősségéről tájékoztat. Kialakítottak illemhelyet és pelenkázót is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek