Több mint 30 év alatt először született törpe víziló ebben az állatkertben

  A törpe víziló a veszélyeztetett fajok közé tartozik, így óriási öröm volt, amikor áprilisban új példány született a San Diego Állatkertben. A világ egyik leghíresebb állatkertjében több mint 30 év alatt ez volt az első alkalom, hogy egészséges törpe víziló jött világra. Ő Mabelnek, a San Diego Állatkert 4 éves vízilovának az első borja, a múlt hónapban született - írja a CNN.

  Még nincs neve a csöppségnek, akit viszont már nagyon vártakForrás: Ken Bohn, San Diego Zoo Global

  A vízilóbébi – akit még nem neveztek el – az állatkert szerint jól van. A születése után néhány órán belül felállt, sétált és követte anyját. Mint az állatkert egyik közleményéből kiderül, anya és borja nagyon jól vannak, a bébi táplálkozik, anyukája pedig sok figyelmet szentel az elsőszülöttnek. A borjú most kicsivel több mint 11 kilót nyom, szemben a születéskor lemért nem egész 6 kilójával, vagyis szépen fejlődik. A látogatóknak még egy hónapot kell várniuk, amíg láthatják őt a kifutójában – nyilatkozta az állatkert.

  A mamájához képest még apró kis bébi mostanra közel 12 kg súlyúForrá Ken Bohn/San Diego Zoo Global

  A törpevíziló általában Nyugat-Afrika erdeinek folyóiban él. Az állatkert szerint kevesebb, mint 2500 példány található belőlük Afrikában. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek