Egy kilencéves kisfiú megmászta a Nagy Tátra korona mind a 14 csúcsát

A lengyel hegymászók körében Nagy Tátra korona (Wielka Korona Tatr) néven ismerik a Tátra azon csúcsait, melyeknek tengerszint feletti magasságuk legalább 8000 láb, vagyis 2434 méter. Ezen csúcsok mindegyikét a fantasztikus teljesítményt nyújtó, 9 éves Antek is teljesítette, aki nem más, mint Andrzej Marcisznak, a tátrai hegymászás egyik élő legendájának a fia – számolt be a hírről a Magas-tatra.info. Antek életében a hegymászás folyamatosan jelen van, mivel a szülei és a barátai évtizedek óta másznak. 

A 14 közül az egyik, a Tátra-csúcs (2560 méteren), amit a 9 éves kisfiú legyőzöttForrás: Jerzy Opioła/Wikipedia

Az egyik lengyel portál Andrzejt, az édesapát kérdezte fia teljesítményéről: "Június 16-án kezdtük a Lomnici-csúcson, a Birkenmajer-hasadékon keresztül. Egy héttel később voltunk a Késmárki-csúcson, majd felmásztunk az Alsó-Késmárki-tarajra, amely hiányzott ahhoz, hogy elmondhassam, megmásztam a Tátra összes névvel ellátott csúcsát. Ekkor értettem meg, hogy Antek nagyszerűen teljesít szólóban és párosban is ezen a terepen. Mivel éppen egy Tátra-kalauzon dolgozom, arra gondoltam, hogy megpróbáljuk megmászni a „Nagy Tátra korona" összes csúcsát. Július 22-én megmásztuk a Bibircset, ami végérvényesen meggyőzött arról, hogy ezen a nyáron meglehet a nagy cél."

Anteket minden egyes meghódított csúcs egyre nagyobb örömmel töltötte el. A legnehezebb szakaszokat az édesapjával, illetve a még nagyobb biztonság érdekében annak mászópartnerével, Władek Wermess-szel tette meg, így teljesítette végül mind a 14 csúcsot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek