Skócia távoli szigeteire menekülnek az emberek

A skót vezetők arra szólítják fel az embereket, hogy ne keressék fel az ország távoli szigeteit, mert még jobban széthurcolhatják a koronavírust – írja az Insider. Ahogy mai hírünkben beszámoltunk arról, hogy a pozitív koronavírus-tesztet produkáló Károly herceg is Skóciában szigetelődött el, úgy a helyi média szerint a skót lakosok nagy része is a távoli hegyvidékekre, szigetekre, illetve távol eső nyaralóikba menekülnek. Sokan lakókocsikkal vágnak neki az útnak, hogy önkéntes karanténba vonuljanak a vírus elől.

A háborítatlan Skót-Felföld most már egyre zsúfoltabb leszForrás: DeFacto/Wikipedia

A skóciai vezetőség azonban felszólította a kompokat, hogy ne szállítsák át az utazókat a távoli szigetekre, mert így a kis közösségek a nagyvárosok lakóinak lavinájával kerülnek szembe. A tisztviselők figyelmeztették a lakosságot, hogy a vidéki egészségügyi szolgáltatások nem tudnak embereket befogadni, és hogy az utazók kockázatot jelentenek a helyi közösségekre a vírus szétterjesztésével.

Skócia turisztikai titkára arra is figyelmeztetett, hogy a távoli területeken a tömegek tönkretehetik a helyi vállalkozásokat, zavarhatják az egészségügyi szolgáltatásokat, és emiatt az ott élő emberek élete kerülhet veszélybe.

Dühös vagyok a Felföldre és a szigetekre utazó emberek gondatlan és felelőtlen magatartása miatt. Ennek most meg kell állnia.

A szakember szerint most nem szabad keverednie a vidéki, illetve szigeti közösségeknek a szárazföldi lakókkal; el kéne végre fogadni, hogy most senki nem utazhat.

Ez a skót nyaraló is olyan, mintha a világ végén lenneForrás: Frank Winkler/Pixabay

 A Skóciában megerősített adatok szerint több mint 500 koronavírusos eset közül eddig csak nyolc fordult elő a hegyvidéken, és a szakértők szeretnék, ha ez így is maradna.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek