Megunhatatlan történetet tűz műsorra a virtuális bábszínház

A koronavírus-járvány miatt továbbra sem lehet zárt közösségi terkekbe menni, így színházakba, bábszínházakba sem. Hogy a kicsik se maradjanak élmények nélkül, a Vaskakas Bábszínház minden vasárnap 11 órakor elérhetővé teszi egy-egy előadásuk felvételét a legnagyobb videómegosztón. Legközelebb e hét vasárnap egy klasszikus mese, a Jancsi és Juliska feldolgozását tekinthetik meg a gyerekek. 

A gyerekeket vonzzák az "életrekelt" bábfigurák - illusztrációForrás: Pezibear/Pixabay

Ezt a mesét a világon szinte mindenhol ismerik: vidáman telik egyik nap a másik után a kerek erdő közepében... Vagy mégsem így van? Mi történik, ha két kis testvér váratlanul a sűrű, sötét rengetegben találja magát? Ha kiderül, hogy a csodálatos mézeskalácsház lidérces álom, a jó tündér gonosz boszorkány? A jól ismert, mégis megunhatatlan történet Jancsiról, Juliskáról, és arról, hogy nem minden álom rózsaszín, de a legsötétebb éjszaka után is kisüt a nap. Íme, egy kis előzetes a darabból.

A Grimm testvérek meséje nyomán Pallai Mara írta a darabot. A Fige Attila rendezte előadás zeneszerzője Rab Viki, tervezője Miareczky Edit. A felvételen  Rab Viki, Ujvári Janka (Jászai Mari-díjas), Somodi Réka, Szúkenyik Tamás játszanak. Az előadást a Vaskakas Bábszínház  YouTube csatornáján vasárnap 11 órától követhetik. További információkért látogassanak el a tásulat Facebook oldalára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek