Holnaptól nyomolvasást és gyógynövényismeretet is tanulhanak online a gyerekek

Papírfecske-hajtogatás, az erdei gyógynövények titkai, erdei kabalák készítése – csak néhány téma az erdészeti iskolák május 10-én, a Madarak és fák napján kezdődő online programjából. Az erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a mostani helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésének élményéből, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, illetve hogy a közösségi médiában megosztott órák segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban – tudtuk meg a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. sajtóközleményéből.

A Madarak és fák napján indul az elsősorban általános iskolásoknak szóló sorozatForrás: SEFAG Zrt.

Az első videó a Madarak és fák napján, május 10-én 10 órakor kerül ki az Országos Erdészeti Egyesület Facebook oldalára, ahol a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa a madarak és a fák szoros kapcsolatát mutatja be „Madárkonyha a fákon és a fák körül" címmel. 

Az elsősorban az általános iskolás korosztálynak szóló videók elérhetőek lesznek az erdőgazdaságok Facebook oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján is. Így minden érdeklődő megkeresheti nemcsak a számára érdekes témát, hanem virtuálisan ellátogathat a környék erdeibe is, hiszen a Nyírségtől Somogyig, a soproni parkerdőtől a főváros környékéiig az ország minden térségéből részt vesznek az erdészeti erdei iskolák a programban.

 A tervek szerint a tanév végéig minden nap egy-egy 15-20 perces online foglalkozás anyagát teszik közzé. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban olyan témák szerepelnek, mint a  az égig érő fák, vagy a víz útja az erdőben.  

Mindezen túl például a gyerekek megtanulhatnak papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával is. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi média oldalukra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek