Egy japán egyetemen robotok helyettesítették a végzősöket

Egy japán egyetem úgy döntött, hogy a koronavírus járvány miatt megkövetelt társadalmi távolságtartási intézkedések ellenére is megtartja a diplomaosztó ünnepséget, igaz, teljesen másként, mint azt eredetileg tervezték. A végzős diákok helyett egy robotcsoportot vetettek be – melyek fejrészénél a hallgatók arcképét mutató iPad-okat helyeztek el – amik a végzősök nevében átvehették a diplomákat – írja a Euronews.

A járvány kirobbanása előtt Japánban is komoly ünnepség keretében adták át a diplomákat - illusztrációForrás: Leo Fontes/Pixabay

A Newme márkájú robotokat az ANA Holdings fejlesztette ki, így a hallgatóknak nem kellett elutazniuk a Tokió fővárosában lévő Business Breakthrough Egyetemhez (BBT) és vissza. Az „avatárrobotok" nagyon élethűek lettek, hiszen ballagási ruhában "jelentek meg", és a hallgatók számítógépjeik segítségével otthonról vezérelhették a mozgásukat.

"Tudtuk, hogy nagyon sok hallgató szeretne részt venni diplomaosztó ünnepségen, de a koronavírus miatt ezt nem tehették meg" – mondta Shugo Yanaka professzor, a BBT Egyetem Globális Menedzsment Tanszékének dékánja, és egyben az ötletgazda is.

Elmesélte, hogy azt szerette volna, ha ezt a ceremóniát "teleportációs élményként" élik  meg a diákok. Yanaka professzor először egy februári, tanári karnak tartott ülésen vetette fel az elgondolását, és mindössze másfél hónap alatt sikerült életre kelteni a projektet. Ennek „pozitív üzenetnek" kell lennie a világ számára – fejezi be eszmefuttatását a professzor, aki reméli, hogy áttörést indított el a szertartások / események szervezésére ebben a nehéz időszakban is – írja a Euronews.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek