A hongkongi metrókban robotokat alkalmaznak takarításra

Hongkongban egy csapat robot fertőtleníti a földalattikat. Olyan helyeket is megtisztítanak a szennyeződésektől, amelyeket emberek nem érinthetnek meg. Így biztosítják azt, hogy a takarító személyzet távol maradhasson a potenciálisan veszélyes területekről. A robotok keresztülgurulnak a metrókocsikon és hidrogén-peroxidot permeteznek szét, ami egy idő után elpárolog.

A hongkongi metrószerelvényeket most már nem emberekkel takarítjákForrás: Erick Chang/Pixabay

Egyetlen robot mindössze 4 óra alatt képes fertőtleníteni egy nyolc kocsiból álló metrószerelvényt. Miután a közlekedési vállalat egyik munkatársának pozitív lett a koronavírus tesztje, a robotokat az irodákban is bevetették.

 A járványkitörést Hongkong kezdetben kontroll alatt tudta tartani: március elején még csak 150 esetet regisztráltak, míg Kína szárazföldi részén már 80 ezer beteg volt. De az esetek száma a múlt héten Hongkongban is megkétszereződött, miután sokan visszatértek külföldről. Ezért most Hong Kong megtiltotta, hogy külföldiek léphessenek be a területre. Kezdetben Szingapúr is ellenőrzése alá tudta vonni a vírust, de a fertőzöttek száma jelenleg náluk is hasonlóan megszaporodott. Ott is megszorításokat vezettek be, például megtiltották, hogy átutazók léphessenek be országukba – látható az erről szóló kisfilmben a World Economic Forum Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek