Ebben az angol városban robotok szállítják ki a bevásárlást

A Londontól északra elhelyezkedő Milton Keynesben már két éve használják a Starship robotjait, de a koronavírus miatti lezárások óta népszerűségük felpörgött. A robotok segítségével több mint 100 000 alkalommal szállítottak ki csomagokat – olvasható a World Economic Forum cikkében.

Ezek a kis gépek óriási segítséget jelenetenek a helyieknek, és már megszokott látványt nyújtanak a városbanForrás: David Cardinez/Shutterstock

A lakosok a koronavírus-járvány miatt leginkább otthon tartózkodnak, ezért a vásárlást ezek a nagyjából térdig érő kis robotok végzik helyettük. A szerkezetek úgy néznek ki, mint a sima fehér műanyag dobozok, amelyekre hat fekete kereket szereltek fel. A városban már ismerős látványt nyújt, ahogy a kis gépek az utakon gurulnak, de a március 23-a óta tartó lezárások után a robotoknak igencsak megszaporodott a munkájuk. Nézzék, hogyan végzik a dolgukat ezek az önjáró bevásárlókosarak!

A lezárások óta ingyen szállítják ki a vásárolt termékeket az Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársainak, ugyanakkor a lakosság növekvő igényeivel szemben is állniuk kell a sarat.

"Sokan heti 80 órában dolgoznak, és nincs idejük a helyi élelmiszerboltba elszaladni, tehát a vásárláshoz a robotjainkat használják" – mondta Henry Harris-Burland, a robotokat gyártó Starship cég munkatársa. "Örülünk, hogy részesei lehetünk ennek a megoldásnak" – tette hozzá. A robotok tetején egy antennaszerű kis piros zászló van, hogy könnyebben észrevehessék őket, amikor körbe forognak.

Akkorák, hogy több bevásárlótáska vagy egy karton víz is elfér bennük.

A Starship az elmúlt három hétben megduplázta a Milton Keynesi szállítórobotjainak számát hetvenre. 
"Sok lakos online lépett velünk kapcsolatba, hogy szállítsunk a környékükre" – mondta. "Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban kibővítsük ezt a szolgáltatást, különösen ebben az igazán fontos időszakban" – ígérte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek