Újra várják a látogatókat a magyar nemzeti parkok

Megnyitnak a nemzeti parkok bizonyos szabadtéri bemutatóhelyei Budapest és Pest megye kivételével. A kültéri kiállítóhelyek, szabadtéri bemutatóterek és állatparkok újra várják a négy fal közül kiszakadni vágyókat, az érkezők számára szabadtéri szakvezetéseket tartanak, és a vendéglátóhelyek is részben újra kinyitnak.

Most már itthon is lehet túrázni - illusztrációForrás: RitaE/Pixabay

A különleges helyzet miatt továbbra is kérik az emberek megértését és együttműködését, emellett a nemzeti parkok munkatársai is mindent megtesznek a gondtalan pihenés és minőségi időtöltés biztosítása érdekében – írja az MTI.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete keretén belül június 1. és 7. között változatos programokkal várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

Ezen a héten valamennyi nemzeti parkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a látogatókat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A magyar nemzeti parkok mind az állat- és növényvilág, mind a földtani értékek szerelmeseinek a kedvében járnak.

A rendezvény nyitóhétvégéjének május 29 és június 1. között a gödöllői Kastélypark ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál rendezvényéhez. Itt átfogó képet kaphatunk hazánk természeti, ökoturisztikai, kulturális kínálatáról, megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeit, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, és nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetünk a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon – olvasható a Magyar nemzeti parkok weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek