Madárbarátok paradicsoma ez, ahol fotelből figyelhetik meg a szárnyasokat

Bekamerázott madárfészkeket és etetőket láthatnak, és ezáltal élőben követhetik nyomon a Madárles weboldalán, hogy a különböző madárfajok hogyan rakják le tojásaikat, majd hogy nevelik fel a fiókákat. A legizgalmasabb pillanatok természetesen költési szezonban láthatók, de a közvetítés télen sem szünetel, hiszen ilyenkor az odúkat éjszakai szálláshelyként használják a madarak – olvasható a Madárles weboldalán.

Macskabaglyokat is megfigyelhetünk - illusztrációForrás: Origo

Ez a weboldal 2015. tavaszán indult egy Veszprémben kihelyezett B típusú odúval, melyben azóta is a Gombóc névre keresztelt széncinege tojó költ. Az évek alatt sikerült bővülniük, így csatlakozott Pest szomszédságából, a Bodza nevű cinke, valamint a szintén veszprémi érdekeltségű Moha nevű madárka. 2017-ben  kihelyeztek egy újabb odut, amelybe beköltözött Zokni, a házi rozsdafarkú tojó és költött is. Az ő odúját télire átalakítják, így télen általában széncinege alszik benne éjszakánként.

2019 januárjától a királyréti hiúz háznál elhelyezett madáretető forgalmát is élőben követhetjük. 2019 tavaszától macskabagoly, kuvik és kék cinege odúból is közvetítenek, illetve egy örvös légykapó költést is követhettünk, sajnos csak addig, amíg egy pele ki nem rabolta a fészket. Ugyanebben az évben búbosbanka odút is bekameráztak. 2019 óta a Gemenc Zrt. megbízásából szintén általuk követhetjük a gemenci fekete gólya fészekből az „előadást" itt, a Madárles weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek