Robotok, pillangók és mesefigurák kelnek életre a horvát város falain

  Idén márciusban is megszervezik a látványos fényfesztivált Zágrábban. Néhány új helyszínnel is gazdagítják a programot.

  A turisták negyedik alkalommal csöppenhetnek bele a horvát főváros több napos tavasznyitó rendezvényébe. A fényfesztivál idején az épületek falai teljesen új színekben tündökölnek: a dzsungel élővilága, tengeri élőlények, mezei pillangók, virágok és mesefigurák kelnek életre a látogatók szeme láttára. 

  Ilyen hangulat várja a zágrábi fényfesztiválonForrás: Shutterstock / Készítette: Marycpilas

  Az idén március 18-a és 22-e között lehetünk részesei a fényfestésnek. A hírek szerint néhány ismert installáció is megelevenedik a városban, de a látogatókat új helyszínek is várják, új színekkel és motívumokkal. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mit láthatunk az újdonságok között, egy ízelítő videót viszont már bemutattak az érdeklődőknek:

  Zágráb négy évvel ezelőtt szervezte meg először a fényfesztivált, Lyon, Amsterdam, Helsinki, Prága, St. Petersburg és Berlin mintájára, ahol szintén nagy turisztikai dobásnak számít a fények ünnepe - tudtuk meg a horvát Slobodna Dalmacija hírportál híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!