Sétál, úszik és az állatkert többi lakójával ismerkedik a pöttöm tapír

Már a kifutójával ismerkedik Hada, a február végén a Budapesti Állatkertben született kistapír. Találkozott már a Dél-Amerika kifutó „társbérletben" élő többi lakójával, sőt a medencét is kipróbálta. Első sétáit most kisfilmen is bemutatja a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az aranyos kistapír február 20-án látta meg a napvilágot.

A kicsi tapírok valóban nagyon édesek - illusztrációForrás: Marcel Langthim/Pixabay

A jövevény nevére szavazni is lehetett, végül a tündért jelentő Hada név lett a befutó. A valóban tündéri tapírkislány kezdetben persze főként a belső férőhelyen tartózkodott, ahogy azonban az időjárás egyre kellemesebbre fordult, a tapírok – így a kis Hada is – egyre több időt tölthetnek a kifutón. A közönség persze így sem láthatja közvetlenül, hiszen az Állatkert a koronavírus járvány miatt március 15-e óta átmenetileg nem fogadhat látogatókat. De az egyik webkamerájuk épp a tapíroknak is otthont adó Dél-Amerika kifutóról mutat valósidejű képet, így egy kis szerencsével a kicsit is látni lehet, különösen a délután 1-től 5-ig tartó időszakban. A tapírokat ugyanis – ha az időjárás engedi – ebben az időszakban szokták a gondozók a kifutóra kiengedni. A kifutóval való ismerkedés legszebb pillanataiból egy új kisfilmet is készítettek.

Ezen a rövid filmen nem csak az látható, ahogy Hada felfedezi a környezetét, hanem az is, hogy játékból jól megkergeti az ugyancsak Dél-Amerikában őshonos vízidisznókat, nagy marákat, sőt még a nandukat is.

Látni lehet azt is, amint a tapírborjú a kifutóhoz tartozó medencével ismerkedik, de a bemenetelhez, és az onnan való kikecmergéshez kezdetben szükség van Suki, a gondos anyuka segítségére, felügyeletére is. A kisfilm egy most induló sorozat része, amelynek további részeiben is állati kiruccanásokat mutat be a Fővárosi Állatkert.

A fenti kisfilm is része annak a törekvésnek, amellyel a koronavírus-járványhoz alkalmazkodva az állatkerti élményeket a világháló segítségével juttatják el az otthon maradó látogatóknak. Ennek érdekében a szokásosnál is több hírt és képes beszámolót tesznek közzé, sőt a webkamerák számát is megnövelték. Emellett Digitális Állatkert cím alatt rendszeresen közzétesznek olyan anyagokat is, amelyek állatkerti tanulmányi sétákat, zoopedagógiai foglalkozásokat mutatnak be – olvasható a Fővárosi Állat- és Növénykert weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek