A világhírű írónő visszavásárolta azt a házat, ahol gyerekként élt

Az angol J.K. Rowling, a Harry Potter könyvek szerzője titokban vásárolta meg gyermekkori otthonát Gloucestershireben. A Severn-folyó partjának közelében fekvő Tutshill település Church Cottage (templomház) nevű épületében jelenleg felújítási munkálatok zajlanak.

A Potter könyvekből ismert helyszínek némelyike visszaköszön a házban, ahol gyerekkorának egy részét töltötte az írónőForrás: By Ghmyrtle/Wikipedia

Az írónő 9 és 18 éves kora között lakott ott, és 2011-ben titokban, a férjezett nevén vásárolta meg a házat egy ingatlancég révén. Körülbelül 400 000 fontot (nagyjából 160 millió forintot) fizetett az épületért, amely állítólag a fiatal varázsló történetének kulcselemeit inspirálta. Az ingatlant a BBC producer Julian Mercer adta el, aki 1995-ben vásárolta meg a házat a Rowling családtól.

A házról azt mondták, hogy 2011-es megvégtelekor a falakon belül megelevenedtek a Harry Potter történet elemei, beleértve a lépcső alatti apró szobát, amely hasonló volt ahhoz, amelyben Harry élt a Dursley családnál.

Tizenéves korában J.K. Rowling a közeli Wyedean iskolába járt Sedburyban, ahol édesanyja, Anne dolgozott és ahol egyébként azóta a könyvtár Rowling nevét viseli. Apja a Rolls Royce gyárban dolgozott, néhány mérföldre délre, Bristol szélén. A könyvben szereplő karaktereket, mint például Piton professzort és Ron Weasley-t állítólag a wyedeani tanárokról és barátokról mintázta a szerző. A Harry Potterben és a Főnix Rendjében feltűnt egyik kviddics-csapatnak feltételezhetően szintén Tutshill a székhelye.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek