A szerelem szó szerint nem szab határt az idős pár számára

  Egy idős pár mindkét tagja helyi hírességgé vált, miután a koronavírus kitörése során minden nap ugyanazon határátkelőnél találkozik. A 85 éves dán Inga Rasmussen és a 89 éves német Karsten Tüchsen Hansen az Aventoft város közelében lévő határátkelőnél látogatják meg egymást, hogy csevegjenek, és az ajánlott biztonságos távolság betartása mellett közösen elfogyasszanak egy italt.

  Sem a vírus, sem a határ nem állíthatja meg két ember érzéseit - illusztrációForrás: Matthew Nigel/Shutterstock

  Két héttel ezelőtt, a vírus kitörésekor lezárták a német-dán határt. Németországban körülbelül 63 000 megerősített vírusos eset található, Dániában pedig több mint 2500. A schengeni térségében – amely korlátozásmentes utazást tesz lehetővé a kontinens hatalmas területein, – újból megjelentek a határsorompók, 25 év óta először. De a pár nem hagyja, hogy a globális világjárvány megállítsa őket.

  "Szomorú, de nem változtathatjuk meg ezt a helyezetet" – mondta Rasmussen.

  A pár két évvel ezelőtt találkozott először, és több mint egy éve, szinte minden napot együtt töltenek. Rasmussen néni Gallehus városától gyalogol a határ felé, míg Hansen úr biciklin indul Süderlügumból.

  Találkozásaik során néha egy-egy pohár pálinkát elfogyasztanak, de Rasmussen úr ragaszkodik a kávéhoz, mivel még autót is vezet. Rasmussen néni és Hansen bácsi a múltban többször utazgattak együtt, és a járvány befejezése után azt tervezik, hogy újra utnak indulnak – írja a BBC.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!