Így igyekeznek felvidítani az idős embereket a világ különböző pontjain

Mostanára már valószínűleg mindenkihez eljutott a hír, hogy a koronavírus az idős emberekre és a betegségekkel élőkre a legveszélyesebb. Éppen ezért a vírus terjedésével a világon mindenhol legelsőként az idősek által lakott otthonokban rendelték el a látogatási tilalmat. Mivel a szükséges rendelet sok szépkorút elvágott a külvilágtól, és szeretteitől, ezért az ápolók, gondozók világszerte különböző módon igyekeznek felvidítani az ott lakókat.

Fontos, hogy az idős otthonok lakói akár játékokkal átvészeljék ezt a nehéz időszakot - a fotó illusztrációForrás: Pressmaster/Shutterstock

Egy walesi idősek otthonában az „Éhes víziló" nevű játékkal szórakoztatják a bentlakókat, hogy kicsit enyhítsenek a koronavírus miatti aggodalmukon. A Maestegben található Bryn Celyn Gondozási Otthonápolói  továbbra is folytatják az otthonban a szokásos tevékenységeket: testmozgás-, főzés- és művészeti órák várják az időseket, illetve kölcsön vették egy gyerekjáték ötletét. Az eredeti játékban négy víziló próbálja bekapni a golyókat, ezúttal viszont a vízilovakat az idős emberek helyettesítik. Az otthon videót töltött fel a játékról a Facebookra, ahol több mint 250 000 megtekintést kapott – írja az Insider.

A texasi Austin Cedar Pointe nevú idősek otthonának lakóit Tonka, a Német dog terápiás kutya és trénere, Courtney Leigh, minden héten meglátogatja. A koronavírus-járvány idején azonban ez lehetetlenné vált, ezért Tonka gazdája úgy döntött, hogy az otthon ablakai előtt áll meg, így az idős emberek távolról élvezhetik a hatalmas kutya társaságát.

"Annyi örömet okozott" – mesélte Tonka trénere, Courtney. Miután a járvány terjedése miatt többet nem léphettek be a terápiás állattal, így próbáltak átadni egy kis örömöt a csodálatos kutyussal. Leigh azt tervezi, hogy Tonkával az otthonon kívül sétálgat, így többször is láthatják a bent lakók mindaddig, amíg a létesítmény újra fogadhatja a hatalmas termetű, csupa szeretetet adó kutya látogatásait – írja a Travel and Leisure.

Az amerikai Beaver Dam idősek otthonában, Kentucky-ban a folyosón bingóznak az ottlakók, a Rockville városában található The Villages nevű otthon lakói videokonferenciákat tartanak a családdal, a louisianai Plauchevilleben lévő Avoyelles-Castle nevű idősek otthonának lakóit pedig új rejtvényekkel és kifestőkönyvekkel látták el ápolóik. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek