Új zarándokhely nyílt a macskák szerelmeseinek

A macskák szerelmeseinek kedvéért új hely nyílt, ahol kiélhetik a megszállottságukat. A lengyelországi Krakkóban található Macskamúzeumot egy macskaszerető ukrán pár, Nataliya Koshivaya és férje hozta létre. Koshivaya macskagyűjtő szenvedélye 15 évvel ezelőtt kezdődött, miután egy barátja apró macskafigurát ajándékozott neki. A pár egyre növekvő gyűjteményét végül egy múzeummá alakított, apró helyiségben mutatták be – írja a Travel and Leisure.

A fotó illusztrációForrás: Moldi Matteno/Shutterstock

A kis múzeum kevésbé kapcsolódik a macskák és a macskák tulajdonlásának történetéhez, sokkal inkább a macskához kapcsolódó ajándékok és felszerelések galériája. A macska alakú háztartási cikkek, például a szappanadagolók, a szivacs-tartók és a teáskannák mellett a macskaminták is megjelennek hógömbökben, festményeken, párnákon illetve figurák, szobrok formájában, amelyek a világ minden tájáról érkeztek. 

Az apró múzeum körülbelül 1000 figurát tartalmaz, amelyek egy különösen kicsi, körülbelül 15 négyzetméter méretű helyre vannak besűrítve.

Tekintettel arra, hogy a kutyáknak van már saját múzeumuk New Yorkban, természetes, hogy a macskáknak is kell egy kiállítótér, a  macskakávézók pedig az egész világon népszerűek. A múzeum jelenleg 4,5 csillagos besorolással rendelkezik a Trip Advisor oldalán, és Krakkóban a kötelező látnivalók közé sorolják. A krakkói macskamúzeumról további információkat a múzeum hivatalos Facebook oldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek