A tengeren nőtt fel Miss Rigby, a vitorlázó macska

Miss Rigby négy éves burma macska, aki kiscica kora óta lakik egy hajón floridai gazdáival. Az 53 éves Shane La Peyre és felesége, az 52 éves Maryvonne korábban építészcéget vezettek, tíz évvel ezelőtt azonban felhagytak vállalkozásukkal, hogy a vitorlázásnak szenteljék az életüket - adja hírül a Daily Mail.

Vitorlázás a Bahamáknál - A kép illusztrációForrás: Sherry Galey/pixabay.com

Most a hajón élnek és teljes munkaidőben utaznak, bár időnként szabadúszó munkát vállalnak, illetve más hajókon dolgoznak személyzetként. Mint Maryvonne elmondta, Miss Rigby 11 hetes kora óta lakik velük a hajón, az az otthona, és imádja.

A cica egy connecticuti tenyésztőből származik és a New York-i Long Islanden csatlakozott hozzájuk, azóta számos alkalommal kísérte el őket fel és le a Keleti parton, valamint a Bahamákra. Vele keltek át a Karib-tengeren Grenada felé, az állat utazott a vitrolás hajójukon és a motorcsónakjukon is.

Mint hozzátette, a burma a macskafajták közül a leginkább „kutyaszerű": rendkívül szerető, hűséges, és tanítható - amennyire csak egy macskától telik.

Miss Rigbynek 2017 elején készítettek külön Instagram-fiókot, miután Facebook-ismerőseiket már elárasztották a macskaképekkel. A cica immár 38,000 követővel rendelkezik.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek