Luxemburgtól Japánig ajánlottak neveket a szegedi víziló bébinek

Éppen egy hónapja adtunk hírt cikkünkben arról, hogy január 20-án egy törpe víziló borjú született a Szegedi Vadasparkban. A Vadaspark hagyományai szerint egy-egy különlegesebb állat születésének alkalmából névadó pályázatot hirdettek. Nagyon komolyan vették az emberek, hogy nevet találjanak a nemrég született törpe víziló kislánynak: nem túlzás azt állítani, hogy a fél világot megmozgatta az akció. 

Itt még csak pár napos volt a víziló kislány, most már neve is vanForrás: Lajos Endredi/Usefr/Szegedi Vadaspark

Összesen 7 országból közel 400 névajánlás érkezett. Magyarország minden szegletéből jött ajánlás, de rengetegen írtak Németországból is, és érkezett ötlet Luxemburgból, Svájcból, Ausztriából, Szlovákiából és még Japánból is. Nagyon sokan a Madagaszkár című mesefilm vonalán indultak el, és úgy gondolták, a Glória lenne a legmegfelelőbb név. Voltak igazán különleges, afrikai és ázsiai eredetű nevek, voltak, akik „szegedies" névben gondolkodtak, de akadtak igen hagyományos magyar nevek is a listában.

Végül Zuri lett a kislány neve.

Azért döntöttek a Vadaspark dolgozói a Zuri név mellett, mert afrikai eredetű név, jelentése pedig szép, gyönyörű. Zuri már szépen növöget, de anyukáját azért nem hagyja el nagyon messzire. Amint jön a jó idő, a külső kifutójában is látható lesz, addig viszont a meleget élvezi a belső térben, ahova  üvegen keresztül a látogatók is be tudnak lesni – tudtuk meg a Szegedi Vadaspark sajtóközleményéből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek