Felturbózzák a vasúti közlekedést Szeged és Szabadka között

2022 nyarára villamosított, modern pálya kötheti össze Szegedet és Szabadkát. Turisztikai, társadalmi, gazdasági és kulturális szempontból is kiemelten fontos a beruházás.

Alaposan felgyorsul a közlekedés Szeged és Szabadka között - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Artem Furman

A vajdasági település és Szeged között várhatóan 30-40 perces lenne a menetidő a 44 kilométeres vonalon, amelynek 13 kilométeres magyar szakaszát újíttatja fel és állítja üzembe a MÁV várhatóan 2022 nyaráig - tudtuk meg a szegedma.hu híréből.

Az egyvágányú pálya rekonstrukciója során 120 km/h-ra emelik a megengedett sebességet (egyes, rövidebb szakaszokon 80 km/h lesz), emiatt teljesen felújítják a vágányokat, korszerűsítik a biztosítóberendezést, váltófűtéseket építenek be.

Szentmihálytelek néven új megállóhelyet is építenek. Szegeden és a röszkei állomáson parkolóhelyeket és esőbeállókat alakítanak ki, valamint modernizálják az utastájékoztatási berendezéseket, továbbá új felsővezeték-hálózatot építenek ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek