Szétválasztották a harcos elefántokat a Szegedi Vadasparkban

  A Szegedi Vadaspark 2018 óta tagja az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) ázsiai elefánt fajmentő tenyészprogramjának (EEP), amelynek keretében elsőként három fiatal bikát fogadott tavaly tavasszal – tudtuk meg a Szegedi Vadaspark szerkesztőségünkbe eljuttatott hírleveléből.

  Shanti ügyesen közreműködött a költözködésbenForrás: Lajos Endredi/Szegedi Vadaspark

  A három elefánt hamar a látogatók kedvencévé vált, azonban a két idősebb bika, Shanti és Shah Rukh sokat birkózott, fitogtatta egymás felé erejét. A közel egyidős bikák hasonlóan erősek, és bár végül Shah Rukh lett a vezér, ezt időnként vita tárgyává tette a két vetélytárs. Ahogy az elefántbikák idősödnek, egyre komolyabbá válhatnak ezek a küzdelmek, így megoldást kellett találni erre a problémára. Végül az a döntés született, hogy Shantit egy fiatalabb bikára cserélik. A program ajánlásával az ukrajnai Mykolaiv Zoo fogadta Shantit. 

  Shanti Ukrajnában, az új otthonábanForrás: Usefr/Szegedi Vadaspark

  Egy elefántszállítás mindig kiemelt eseménynek számít egy állatkert életében, megszervezése és lebonyolítása nagy odafigyelést és szakmai tudást igényel. Az elefántot előzetesen fel kellett készíteni a szállításra, tréningezni kellett, valamint a hatalmas tömeget is biztonságosan kellett kezelni.

  A speciális kialakítású konténer súlya 6 tonna volt tisztán, az elefánt maga pedig körülbelül 3,5 tonna.

  Shanti együttműködésének és a szakemberek hozzáértésének hála, az elefánt minden probléma nélkül,feljutott a kamionra és végül épen érkezett meg új otthonába. Az új, fiatalabb bika, Félix Veszprémből fog a Szegedi Vadasparkba érkezni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!