Félix a békesség kedvéért érkezett Szegedre

Félix érkezésével újra háromtagúvá vált a szegedi elefántcsapat a Szegedi Vadasparkban. A közel 10 éves, hannoveri születésű bika Veszprémből érkezett szerda este, és elfoglalta új helyét az elefántházban. A szállítás viszonylag gyorsan lezajlott. Miután a szállítókonténert a ház bejáratához emelte a daru, az ajtó túl oldalán egyből érdeklődve, vagyis elefánt módra nyújtott ormánnyal várták a leendő csapattársai.

Félix, az ázsiai elefánt új otthonábanForrás: Lajos Endredi/Szegedi Vadaspark

Az elefánt cseréjére éppen azért volt szükség, mert a jelenlegi vezérbikával közel egykorú volt a másik állatkertbe költöztetett Shanti, és emiatt sokszor kerültek összetűzésbe. Félix fiatalabb és kisebb Shah Rukhnál, így könnyebben elfogadja annak elsőbbségét, ezáltal várhatóan nyugodtabb lesz az élet a szegedi elefántcsapatban.

Már az első percek alapján látszott, hogy a Szegedi Vadaspark két elefántja, Shah Rukh és Taru barátságosan fogadta Félixet, így a jövő héten össze tudják őket engedni.

Félixen látszik, hogy kifejezetten barátságos természetű elefánt, így a tréningje zökkenőmentesen fog folytatódni Szegeden is. A rövidesen, március közepén újra induló Zoo Típusú Találkozások állatbemutató program egyik állomása a nyilvános elefánt tréning, amely során majd a látogatók is megtekinthetik, hogyan sajátítja el a különböző, egészségügyi vizsgálatukat megkönnyítő gyakorlatokat – tudatta hírlevelében a Szegedi Vadaspak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek