Családi élménysétán vehetnek részt a Budai-hegység legmagasabb vízeséséhez

Március 22-én, a Víz világnapja alkalmából családi élménysétára várják az érdeklődőket a solymári vízeséshez, Szabó Miklós túravezetésével. A szakvezetés során megkóstolhatják a fák rügyeit is, és megismerhetik esszenciális gyógyhatásukat.

A Jegenye-völgyi vízesésForrás: Szenti Tamás/Wkipedia

A Jegenye-völgyi vízesés a Budai-hegység legnagyobb vízesése, a főváros környékének népszerű kirándulóhelye. Öt méteres magasságával az egész Budai-hegység legmagasabb vízesésének számít. Több turistajelzés is húzódik a közelében, egy kiépített lépcsős útvonalon egészen a felső szintjéig kényelmesen el lehet jutni.

A túra közben sok mindenről szó esik, például arról, hogy mekkora a víz szerepe az erdő életében, az erdő szerepe a víz útján. Megtudhatjuk, hogy kik laknak a patakban és a patak partján, hol volt a régi patak fürdő, és hogyan alakultak ki az óriási homokkő-csúszdák. A túra 10.00 órától 13.00 óráig tart. A részvételi díj felnőtteknek 2000- Ft/fő, a gyermekes családok fejenként 1500 Ft-ért vehetnek részt. További információk az esemény Facebook oldalán találhatók. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek