Látott már ilyet? Ez a vízesés februárban tűzfolyammá változik

A Yosemite Nemzeti Parkban az El Capitan elevezésű szikla keleti peremén zuhan a mélybe egy vékony sugarú vízesés, amit Horstailnek, azaz Lófaroknak neveztek el. Azok, akik február közepétől látogatnak ide naplementekor, különös természeti jelenségnek lehetnek tanúi – írja az msn.

Az 1000 méter magasból lezúduló vízesés egyik arcaForrás: David Mark/Pixabay

Ilyenkor általában kristáytiszta az égbolt, a lemenő nap sugarai pedig a vízesést narancssárga színű, lávafolyamra emlékeztető jelenséggé változtatják. A fantasztikus és hihetetlen látvány a fotósokat is messze tájról ide vonzza. 

Ez egy csodálatos természeti jelenség, amennyiben megfelelő körülmények között láthatjuk: ha elég sok a víz és jók a fények"

– mondta Michael Fry fotós a Yosemite Nature Notesban. Hozzátette, hogy azért megdöbbentő ez a látvány, mert a vékony vízszalag neonnarancsszínben izzik, míg a mögötte lévő sziklák árnyékban vannak, és úgy tűnik, mintha a tűzfolyamnak látszó jelenség világítaná meg a környéket.

A Horsetail izzó narancsszínben pompázvaForrás: Ambitious Wench/Wikipedia

A Yosemite dolgozói felhívták a figyelmet arra, hogy a köd vagy a pára jelentősen csökkentheti a hatást. Ez persze nem tántorítja el az embereket, akik a Yosemite-völgybe tartanak annak reményében, hogy megpillanthassák az 1000 méteres, izzó vízesést. A szemkápráztató jelenséget ebben a kisfilmben a saját szemükkel is láthatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek