Kiderült, hogy a világ melyik országában a legjobb gyereket nevelni

  Ezúttal nem önmagában arról készült felmérés, hogy a világ mely országaiban a legboldogabbak az emberek, hanem arról, hogy gyerekkel együtt hol érezhetik ezt a leginkább. Egy új kutatás szerint a szülők például fontolóra vehetik, hogy Skandináviába költözzenek-e, mert a felmérés szerint Dánia, Svédország és Norvégia számítanak a világ legideálisabb országainak a gyerekvállaláshoz – írja az Independent.

  Ezekben az országokban általában hosszantartó szabadságot kapnak a szülők, ingyenes óvodai lehetőségeket kínálnak, és jó az általános oktatási rendszer"

  – mondta Deidre McPhillips, az USA News & World jelentés vezető adatszerkesztője a CNN-nek.

  A fotó illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

  A globális felmérés nyolc tényező alapján rangsorolja az országokat, ideértve az emberi jogok figyelembe vételét, a családbarát felfogást, a nemek közötti egyenlőséget, a nemek közötti jövedelmi egyenlőséget, a biztonságot, a fejlett közoktatást, az egészségügyi rendszer fejlettségét, és azt, hogy mennyire boldogok az országban élő emberek.

  Az átfogó jelentést, amelyet 2016 óta évente hoznak nyilvánosságra, 73 nemzet több mint 20 000 lakosának részvételével készítik Amerikában, Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Az első 20 helyezett között 15 európai ország található, Magyarország nem szerepel a felmérésben.

  A gyereknevelés szempontjából a 20 legjobb ország:

  1. Dánia

  2. Svédország

  3. Norvégia

  4. Kanada

  5. Hollandia

  6. Finnország

  7. Svájc

  8. Új-Zéland

  9. Ausztrália

  10. Ausztria

  11. Egyesült Királyság

  12. Luxemburg

  13. Németország

  14. Franciaország

  15. Spanyolország

  16. Olaszország

  17. Portugália

  18. Egyesült Államok

  19. Japán

  20. Lengyelország

  A felmérésben szereplő országok teljes rangsorát itt tudják megnézni. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!