Kiderült, hogy a világ melyik országában a legjobb gyereket nevelni

Ezúttal nem önmagában arról készült felmérés, hogy a világ mely országaiban a legboldogabbak az emberek, hanem arról, hogy gyerekkel együtt hol érezhetik ezt a leginkább. Egy új kutatás szerint a szülők például fontolóra vehetik, hogy Skandináviába költözzenek-e, mert a felmérés szerint Dánia, Svédország és Norvégia számítanak a világ legideálisabb országainak a gyerekvállaláshoz – írja az Independent.

Ezekben az országokban általában hosszantartó szabadságot kapnak a szülők, ingyenes óvodai lehetőségeket kínálnak, és jó az általános oktatási rendszer"

– mondta Deidre McPhillips, az USA News & World jelentés vezető adatszerkesztője a CNN-nek.

A fotó illusztrációForrás: Pexels/Pixabay

A globális felmérés nyolc tényező alapján rangsorolja az országokat, ideértve az emberi jogok figyelembe vételét, a családbarát felfogást, a nemek közötti egyenlőséget, a nemek közötti jövedelmi egyenlőséget, a biztonságot, a fejlett közoktatást, az egészségügyi rendszer fejlettségét, és azt, hogy mennyire boldogok az országban élő emberek.

Az átfogó jelentést, amelyet 2016 óta évente hoznak nyilvánosságra, 73 nemzet több mint 20 000 lakosának részvételével készítik Amerikában, Ázsiában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában. Az első 20 helyezett között 15 európai ország található, Magyarország nem szerepel a felmérésben.

A gyereknevelés szempontjából a 20 legjobb ország:

1. Dánia

2. Svédország

3. Norvégia

4. Kanada

5. Hollandia

6. Finnország

7. Svájc

8. Új-Zéland

9. Ausztrália

10. Ausztria

11. Egyesült Királyság

12. Luxemburg

13. Németország

14. Franciaország

15. Spanyolország

16. Olaszország

17. Portugália

18. Egyesült Államok

19. Japán

20. Lengyelország

A felmérésben szereplő országok teljes rangsorát itt tudják megnézni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek