Ezeket a gyerekeket a mínusz 17 fok sem tartja vissza a biciklizéstől

  A téli hónapokban legtöbben gondosan elrakják a bicikliket, gondolván, hogy az eső, hó és jég alkalmatlan a kerékpározásra. Nos,Oulu, Finnország hatodik legnagyobb városának gyerekei bizonyítják, hogy a téli kerékpározás tökéletesen megvalósítható.  

  A fotó illusztrációForrás: mijakft/Pixabay

  Pekka Tahkola, a Navico Ltd. város jóléti mérnöke és Oulu város kerékpáros koordinátora a közelmúltban a egyik helyi iskola kerékpár parkolójában járt -17 ° C hidegben, ahol meggyőződött arról, hogy a körülményektől függetlenül semmi nem tartja vissza az ottani gyerekeket a  kerékpárjaiktól. A tárolók ebben a hideg időben is megteltek biciklikkel. Finnországban, ezt teljesen normális és egészséges dolognak tartják – olvasható a Boredpanda cikkében.

   Ouluban számos iskola található, ahová a gyerekek többsége kerékpárral vagy gyalog jár. Ez mindig is így volt. Gyerekként én is kerékpárral jártam iskolába, még mínusz 30 fokos hidegben is – tette hozzá.

  Szerinte megfelelő tervezéssel és infrastruktúrával teljesen elfogadható, hogy ez ember biciklivel közlekedjen télvíz idején, és egy kis hó láttán nem kell azonnal autóba pattanni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!