Vannak helyek, ahol már boldogságórákat is vehetnek a gyerekek

  A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, ami a tanárok és a gyerekek lelki jóllétével foglalkozik. Célja, hogy olyan optimista, magabiztos, kitartó óvodások és iskolások nevelkedjenek, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat, és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak – olvasható a Boldogságóra Program weboldalán.

  A programot minden tanévben meghirdetik, a Boldog Óvoda és Boldog Iskola címre online lehet pályázni. A programba bekerülő intézmények részt vehetnek a képzési programokban, a pedagógusok pedig az ingyenesen letölthető oktatási segédanyagokból szakképzett oktatókká válhatnak. 

  Képünk illusztrációForrás: StartupStock/Pixabay.com

  Magyarországon a 2015/2016-os tanévben az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja tudományosan vizsgálta a Boldogságóra program hatékonyságát. Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának vezetője elmondta:

  A boldogságórákon részt vett tanulók optimistábbak, magabiztosabbak és kitartóbbak, mint a korosztálybeli társaik, javulnak a tanulmányi eredményeik és a szociális érzékenységük.

  A Boldogságórákba bevont 3-6, 6-10, 10-14 és 14-18 éves korosztályú gyerekek száma már túllépett a 70 ezren. A kezdeményezéshez más országokból is csatlakoztak. Boldog Iskolák működnek már Ausztriában, Horvátországban, Romániaban, Ukrajnában, Szerbiában és Szlovákiában.

  Tudják, hol élnek hazánkban a legboldogabb emberek?

  Hazánk legfrissebb boldogságtérképét minden évben március 20-án, a nemzetközi boldogság világnapján teszik közzé, amelyet idén is az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja és a fentebb említett Jobb Veled a Világ Alapítvány készített. Az idei év legboldogabb településének járó titulust Tatabánya nyerte Magyarországon, de a 2019-es vizsgálatok eredményei szerint országos szinten emelkedett a boldogságszint, így a tavalyi 69. helyről a 62. helyre kerültünk a világranglistán. Nézze meg az egész térképet ebben a cikkünkben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!