Ebben az állatbarát országban egyetlen kóbor kutya sincs az utcákon

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint világszerte mintegy 200 millió kóbor kutya él. Hollandia azonban nem járul hozzá ehhez a statisztikához, mivel a világ első olyan országává vált, ahol  egyetlen gazdátlan kutya sem kóborol az utcákon – olvasható a Dutchreview cikkében. 

Követendő példa, ahogy a hollandok bánnak a kutyáikkalForrás: Greg Reese/Pixabay

A hollandok szeretik a háziállataikat. A kistestű kutyákat kerékpárjuk kosaraiban hordják, az ebek kedvezményes áron közlekedhetnek tömegközlekedéssel, illetve a legtöbb kávézó és étterem kutyabarát.

Manapság a hollandok kb. 90 százaléka tart kutyát, miután egymillió kóborállatot befogadtak az utcákról.

Egy országos összefogásnak köszönhetően már nincsenek gazdátlanul koborló ebek a holland utcákonForrás: StockSnap/Pixabay

Ez az eredmény a CNVR programnak köszönhetően jött létre (begyűjtés, ivartalanítás, oltás és gazdihoz segítés).

Az országos, kormány által finanszírozott sterilizációs program hatékonyabb módszernek bizonyult a kóbor kutyapopuláció leküzdésére. Emellett számos önkormányzat adókat vetett ki a tenyésztőktől vásárolt kutyákra, ami arra ösztönözte az embereket, hogy inkább menhelyekről fogadjanak örökbe hajléktalan jószágokat. Állatrendőrséget is felállítottak az állatok elleni bűncselekmények nyomon követésére és a bajba jutott állatok megmentésére. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek