Hollandia nevet vált

  De mi lesz helyette? Drasztikus változás azért nem, egyszerűen csak azt szeretnék, ha Néderland lenne ezentúl a köztudatban. Igen, Magyarországon például ilyen szépen, magyarosan leírva.

  Mindenki Amszterdamba megyForrás: Monlaw/Pixabay

  Ez azt jelenti, hogy a nemzetközi sporteseményeken is Néderlandként kell rájuk hivatkozni és turisztikai reklámokban is kizárólag ezzel a megnevezéssel jelenhet meg az ország. Az ok, hogy a kormány szerint külföldön túlságosan is a Holland nevű megyékkel, illetve Amszterdammal, a régió központjával azonosítják az országot, ezért arrafelé tömegesen vannak turisták, míg más részeken alig. Plusz sokaknak ugrik be „Hollandiáról" a szabadon vásárolható fű, azaz marihuána és a piros lámpás negyedek, ami nem szerencsés az ország megítélésének szempontjából.

  A Néderland szó egyébként valamikor a napóleoni háborúk után terjedt el, előtte viszont a terület legfejlettebb részét sokáig uraló Holland család nevével azonosították a vidéket, írja a Turizmus Online.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!