Fényekkel és hangszórókkal szerelték fel az esztergomi múzeum vízgépét

A fiatalok érdeklődését is felkeltő, az élményeken keresztüli ismeretszerzést támogató új, állandó kiállítás nyílt meg mától VÍZeum névvel az esztergomi Duna Múzeumban – írja az MTI.

A látványos kiállításon mindenről szó lesz, ami a vízhez kötődikForrás: Duna Múzeum/Facebook.com

Az új kiállítás minden korcsoportnak a legmodernebb digitális technológia segítségével nyújt élményt és ismeretet. A tárlaton nincs ajánlott útvonal, mindenki szabadon járhatja körül a témákat képekkel, animációkkal és interaktív tartalmakkal annyi információt összegyűjtve, amennyi érdekli. A látogatók számára pihenőhelyet alakítottak ki, ahol a terem két oldalfalán és a plafonon lévő kijelzőkön filmek, animációk futnak, valamint nyugalmat sugárzó fények és zene uralkodik.

A kiállítás figyelemfelkeltő része lesz a víz halmazállapotainak bemutatása, ahol szemléletesen, játékos formában jelenítik meg a három forma jellemzőit.

Felújították a régi tárlaton is kedvelt "vízgépet", amely most fényekkel, narrációval kiegészítve mutatja be a víz erejének sokféle hasznosítását. Láthatók a vízhez kapcsolódó mesterségek is, mint a bolgárkertészek, a Duna-víz árusok, a faúsztatók, a vízimolnárok, halászok vagy az aranymosók, mivel a Duna kisalföldi szakasza Európa egyik gazdag aranymosó helye volt.

A Duna Múzeum évente átlagosan 20 ezer látogató számára kínálja a vízzel való találkozás, a vízről való játékos ismeretszerzés lehetőségét. A kiállítás további részleteiről a múzeum weboldaláról tájékozódhatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek