Képregényeken elevenedik meg a történelem az esztergomi várban

  Az esztergomi Vár Lovagtermében október 31-ig látható a Történelmi Képregényfesztivál és kiállítás. A fesztivál részeként szeptember 22-ig az önálló cseh képregénykiállítás is megtekinthető "Eközben egészen máshol - A cseh képregény évszázada" címmel.

  Pavel Kořínek és Tomáš Prokůpek kiállításának célja, hogy sokféleségében és történelmi összefüggésekben mutassa meg a cseh alkotásokat. A Csehszlovákia megalapítása (1918) óta eltelt száz év egyedülálló alkalmat kínált Pavel Kořínek és Tomáš Prokůpek számára, hogy visszatekintsenek a cseh képregény-történelemre (és a képregényekben megjelenő történelemre úgyszintén).

  Forrás: Batomi/wikipedia.org

  A kiállítás egyes témái ezen szempontok sokaságát vonultatják fel: a konkrét műfajra összpontosító szakaszok találkoznak a cseh történelem fordulópontjainak szentelt részekkel – ez utóbbiak a legendás alapítókkal kezdődnek, és a fenyegetettség legsötétebb óráival érnek véget.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!