Visegrád - Októberben is a Dunakanyar!

Visegrádon idén ősszel sem kell attól tartanod, hogy megöl az unalom. Cikkünkből megtudhatod, miért érdemes októberben is ellátogatnod a Dunakanyar egyik legszebb városába.

Tulajdonképpen nehéz olyan magyar embert találni – nem is csupán idehaza, de határainkon túl is, szerte a világban – aki legalább életében egyszer ne járt volna már Visegrádon, a Károly Róbert (I. Károly királyunk) és Mátyás király legendájának letéteményeseként is jól ismert városban.
Visegrádnak azonban nem csak történelmi múltja izgalmas, de annak hagyományait méltó módon ápolni igyekvő jelene is, tele programokkal, látnivalókkal és az aktív kikapcsolódás kedvelőinek szemében megfizethetetlen értéket képviselő pilisi túraútvonalakkal.
Nézzünk, mit kínál idén októberben Visegrád!

Középkori lovagi torna bemutatók a Salamon-toronyban

A történelem első világi lovagrendjeként ismert Szent György Lovagrend elsősorban karitatív és tudományos tevékenységéről ismert szerte a kontinensen, azonban tartozik a rendhez egy úgynevezett katonai hagyományőrző tagozat is, melynek izgalmas visegrádi lovagi torna bemutatóit hétről hétre megtekintheti a középkori bajvívás és harcászat iránt érdeklődő közönség.

Lovagi torna - VisegrádForrás: Greguss Tamás/Vác TDM

A bemutatók autentikus helyszíne a Salamon-torony, ha azonban a nagy hidegek előbb köszöntenek be, mint remélni szeretnénk, a rendezvény leköltözik a város szívétől néhány perc sétára található Palotaházba.

A pilisi erdő csendjében

Nem kell profi túrázónak lenned ahhoz, hogy a Visegrádról induló túraútvonalak valamelyikén nekivágva a Pilisnek megismerkedj a környék természeti kincseivel; amiképpen profiként is találsz magadnak komoly kihívásokat jelentő túrákat, ha ez a cél.

Pilisi erdőForrás: Greguss Tamás/Vác TDM

Gyalogos túrák, kerékpártúrák, de adrenalinszint-emelő lehetőségek közül is bátran válogathatsz, hiszen van lehetőség bőven.

Rövid túra. Emblematikus hely. Szakrális panoráma. – A visegrádi vár

A Fellegvár, vagy ahogyan a legtöbben emlegetik, a visegrádi vár a Várhegy csúcsán található, s az egykori hatalmas épületegyüttes (kettős várrendszer) legmagasabb pontján fekvő építménye.

Visegrád FellegvárForrás: Vác TDM

A viszontagságos évszázadokat átvészelt vár (ma megtekinthető állapota már jelentős részben rekonstrukciós munkálatok eredménye) megközelíthető gyalog, a város központjában fekvő Mozi épületétől harminc méterre induló Kálvária-lépcsőn keresztül (20-25 perces, közepes könnyűségű séta), illetve a Panoráma úton haladva is (ez egy elsősorban autós közlekedésre szolgáló aszfaltút, gyönyörű kilátással).

                                                                            * * *

Mindez persze csak egy rövid válogatás a teljesség igénye nélkül, ellenben egy napot izgalmasan le tud fedni, melyben így elfér egy kis délelőtti túrázás, melynek célpontja lehet a Fellegvár, valamint egy időutazással is felérő, interaktív lovagi torna bemutató is.
Visegrád éttermei, hangulatos kávézói pedig számos lehetőséget kínálnak a késő délután, majd az este további tartalmas eltöltéséhez.
Ha szeretnél többet tudni Visegrád októberi programjairól, keresd ide kattintva a város turisztikai irodáját, ahol minden kérdésedre szívesen válaszolnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek