Ingyenes szabadtéri edzésekre várják a fővárosiakat

Szeptember 11-től ismét profi edzők segítségével lehet sportolni több fővárosi szabadtéri fitneszparkban. A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad részeként megvalósuló, ingyenes programsorozatban, a Testnevelési Egyetem szakértői és dietetikus tanácsadó közreműködésével bárki elkezdheti a sportolást biztonságos, ellenőrzött körülmények mellett.

A tavaszi, saját testsúlyos edzések kipróbálását előtérbe helyező programsorozat után, idén ősszel újra a szabadtéri fitneszparkokban található, ingyenesen használható sporteszközök és azok szakszerű használatára fókuszáló rendezvényeken vehetnek részt a budapestiek.

Szeptember 11-én a programsorozat szervezői tapasztalt személyi edzők segítségével indítanak életmódváltó programot hét helyszínen, amelyeken a sportszakemberek mellett egy dietetikus is segíti az érdeklődőket abban, hogy felkészülten és tudatosan vágjanak neki az őszi edzéseknek.

Forrás: Globetrotter19/wikipedia.org

„Szerencsére egyre több helyen elérhetőek ezek az ingyenes sporteszközök, amelyeket tényleg bárki, különösebb sport előélet nélkül tud használni. Viszont, ha valaki teljesen kezdő, akár még ezek a klasszikus mozgáspályát követő gépek is frusztrációt, akár sérülést is okozhatnak. Ugyan mindenhol kis ábra mutatja, hogyan kell azokat használni, mégis jó, ha először szakember tanácsát kérjük, hogyan kezdjünk neki" – idézi a közlemény Katus Tamás aerobik világbajnok, szakoktató, egyetemi adjunktust.

Tánczos Zoltán személyi edző, a Testnevelési Egyetem Rekreáció Tanszékének egyetemi tanársegédje pedig kollégájával és csapatával együtt várja a sportolás iránt érdeklő fővárosiakat szeptember 11-től három héten keresztül, minden szerdán és szombaton, összesen hét alkalommal.

Hogy mire számítson a szabadtéri kondiparkos edzéseken?

1. Például arra, hogy szakértők mutatják majd meg, hogyan kell ezeket a parkba kihelyezett kondigépeket helyesen használni. A gyakorlatok ismertetése mellett a részvevők folyamatos asszisztálást kapnak, hogy a gyakorlatok kivitelezése hibátlan legyen, figyelembe véve egyéni adottságaikat és az esetleges betegségeket.

2. Személyre szabott edzéstanácsadás is lesz majd a helyszínen fittségi állapotfelmérésekkel és személyre szabott étrendtervezéssel. Az érdeklődők először vizsgálatokon vesznek részt. A helyszínen testösszetétel, testmagasság, testtömeg, a testalkati fittséget jellemző izom- és zsírarány mérését végzik el, valamint lesznek fizikai állapotot felmérő fittségi tesztek és próbák.

Utána ezekre épülő edzéstanácsadást, egy saját edzésprogramot és táplálkozási tanácsadást kapnak az érdeklődők. A táplálkozási szokások felmérése, a táplálkozási tanácsadás dietetikus szakember segítségével zajlik, aki azt is megmondja, hogy mit egyen az, aki a maratonra készül, vagy csak most kezd el sportolni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek