Jégvarázs és Star Wars is lesz kétmilliárdért Disneylandben

  A Marvel képregény-birodalom szuperhőseivel, valamint a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővül a párizsi Disneyland, Európa legnépszerűbb szabadidőparkja a tulajdonosa, az amerikai The Walt Disney Company kétmilliárd eurós befektetésének keretében.

  Bob Iger, a Disney vezetője kedden, Emmanuel Macron francia elnökkel való párizsi találkozója után jelentette be a cég terveit.

  Forrás: Flickr.com

  A kétmilliárd eurót egyebek között a Marvel képregény-birodalom szuperhőseire, többek között Pókemberre és Hulkra, illetve a nagysikerű Jégvarázs című Disney-animációra és a Star Wars-filmekre épülő új területek kialakítására fordítják. A szakaszokra bontott bővítési munkálatokat 2021-ben kezdik meg. A park ezen kívül további attrakciókkal és élő produkciókkal fogja növelni a kínálatát.
  A Walt Disney közleménye szerint a most bejelentett bővítés az egyik legambiciózusabb projekt a párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta.

  A Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található intézmény Európa legnépszerűbb szabadidőparkja. Megnyitása óta több mint 320 millió látogatót fogadott és jelenleg Franciaország turizmusból származó bevételeinek 6,2 százalékát adja, továbbá 16 ezer embernek biztosít munkát.

  A párizsi Disneylandet üzemeltető Euro Disney SCA azonban még így komoly pénzügyi problémákkal küzdött a látogatószámra vonatkozó túlságosan optimista előrejelzések és a túl sok adósság felhalmozása miatt. A cég tavaly júniusban teljes egészében a The Walt Disney Company tulajdonába került.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!