Jégvarázs és Star Wars is lesz kétmilliárdért Disneylandben

A Marvel képregény-birodalom szuperhőseivel, valamint a Jégvarázs és a Star Wars-filmek világával bővül a párizsi Disneyland, Európa legnépszerűbb szabadidőparkja a tulajdonosa, az amerikai The Walt Disney Company kétmilliárd eurós befektetésének keretében.

Bob Iger, a Disney vezetője kedden, Emmanuel Macron francia elnökkel való párizsi találkozója után jelentette be a cég terveit.

Forrás: Flickr.com

A kétmilliárd eurót egyebek között a Marvel képregény-birodalom szuperhőseire, többek között Pókemberre és Hulkra, illetve a nagysikerű Jégvarázs című Disney-animációra és a Star Wars-filmekre épülő új területek kialakítására fordítják. A szakaszokra bontott bővítési munkálatokat 2021-ben kezdik meg. A park ezen kívül további attrakciókkal és élő produkciókkal fogja növelni a kínálatát.
A Walt Disney közleménye szerint a most bejelentett bővítés az egyik legambiciózusabb projekt a párizsi Disneyland 1992-es megnyitása óta.

A Párizshoz közeli Marne-la-Vallée-ban található intézmény Európa legnépszerűbb szabadidőparkja. Megnyitása óta több mint 320 millió látogatót fogadott és jelenleg Franciaország turizmusból származó bevételeinek 6,2 százalékát adja, továbbá 16 ezer embernek biztosít munkát.

A párizsi Disneylandet üzemeltető Euro Disney SCA azonban még így komoly pénzügyi problémákkal küzdött a látogatószámra vonatkozó túlságosan optimista előrejelzések és a túl sok adósság felhalmozása miatt. A cég tavaly júniusban teljes egészében a The Walt Disney Company tulajdonába került.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek