Kölyökuralom készülődik a Hajógyári-szigeten

Június 1-23. között sokadszorra is megrendezik a Gyerek Szigetet a Hajógyári-szigeten (ami egy ideig nem lesz világörökség). Ekkor minden hétvégén gyereknap lesz a szigeten, ráadásul minden program ingyenes lesz. Az első hétvégén fellép Halász Judit, a Daniel Speer Brass (rajzfilmek slágereivel!), de színház, kreatív foglalkozások, kalandpark, komédia és retro videójátékok sátra is lesz.

Kép a 2018-as Gyerek Szigetről.Forrás: Gyerek Sziget/Facebook

A rendezvény kommünikéje külön kiemeli a Daniel Speer Brasst, ami olyan ismert zenéket fog eljátszani rézfúvósokkal, mint a Mézga családé vagy a Csillagok háborújáé. A Kabóca Bábszínház szórakoztató mesét hoz, de a HangolÓra helyszínen interaktív hangszerbemutató is lesz.

A Cserkésztáborban akadálypályát lehet kipróbálni, de lesz itt számháború, a kicsik pedig meseszereplőknek segíthetnek a Meseerdőben. A Kézműves palotában virágnemezelést és agyagozást lehet űzni majd, míg a Gyerek Paradocsomban fiatal képzőművészek mutatják meg, hogyan lehet a természeti kincsekből alkotni. A DEMO Wood Design film workshopon a filmezést mutatják meg 10-14 éveseknek.

A Generali Sportparkban akadályfutás lesz Gladiator Run néven, kicsivel arrébb íjászkodni lehet majd, a Generali Bringaszigeten pedig bringázni, akár tandemmel is. A Karamella Cirkuszvilágban fura dolgok várnak, mint hullámzó ágy, száraz víz, selyem paradicsomlé és bedugaszolt ajtók, míg nem messze innen Rolando, a bűvész tanít trükköket a gyerekeknek.

Lesz Gyerek Paradicsom is, ahol közelebb hozzák a gyerekekhez a növényeket és állatokat, és itt lehet majd kertészkedni. Mellette az Állatsimogatóban a falusi állatokkal ismerkedhet meg az aprónép. Akit érdekel a konkrét program, kattintson a www.gyereksziget.hu oldalra!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek