Új parasztudvarral és gyereknappal kedveskedik a szülinapos vadaspark

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepli a Budakeszi Vadaspark, ebből az alkalomból pedig a gyerekeknek akarnak kedveskedni. Ez már csak azért se csoda, mert a törzsközönségüket a gyerekek alkotják, ráadásul a hétvégén van gyereknap. Ebből az alkalomból rovarsimogatóban lehet testközelből megismerkedniük az ízeltlábúakkal, westie-fajtamentők tartanak kutyás bemutatót, és ugrálóvárral, arcfestéssel és tűzzománckészítéssel, a népszerű Klíma-kalanddal, madárbemutatóval és állattréningekkel is készülnek.

Gyereknap és szülinap együtt a Budakeszi Vadasparkban.Forrás: Budakeszi Vadaspark

A jubileumra egy új attrakció átadását is beharangozták: megnyílik a parasztudvar, ahol őshonos háziállatokat mutatnak be az eddig inkább a vadállatokra hangsúlyt helyező parkban. Itt kecskesimogató és nyúlváros is helyet kap. A vadaspark történetét a szülinapi hétvégén szakvezetéseken és fotókiállításon is felidézik. A komplett programot itt találja.

Emlékeztetőül felidézik: 1979 tavaszán nyílt meg a Vörös-hegynek nevezett park, aminek már akkor az volt a célja, hogy természetes élőhelyükön mutassa be a Kárpát-medence őshonos állatfajait. Az akkor telepített erdőben gímszarvasok, dámok, őzek, muflonok és vaddisznók szaladgálhattak, azóta 50 faj mintegy 200 egyede talált itt otthonra.

 

Például róka, aranysakál, mosómedve, nyest, farkas, hiúz, barnamedve, pusztai sas, hóbagoly is került Budakeszire. multi

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek