Belépőt kell fizetnie, ha látni szeretné a horvát tavat és várat

Május 1-től már nem lehet ingyen megnézni a horvát Imotski város látványosságait – a Kék-tavat és a Topana-várat. Amíg tart a turistaszezon, a belépésért is fizetni kell.

Kék-tóForrás: Shutterstock / Készítette: Stepo Dinaricus

A belépőjegyek árai változtak a tavalyi évhez képest, most a legolcsóbb gyerekjegy 10 kuna, a felnőtteknek pedig 30 kunát kell fizetniük – írja a horvát HrTurizam utazási hírportál. A Kék-tavat a várostól néhány száz méterre találják, egy hosszúkás mélyedésben gyöngyszemként ékeskedik. Színe sötétkék, sekélyebb részein zöldes a mintegy száz méter mély természetes tó. 

A Kék-tó feletti hegyszorosban pedig a Topana várat tekinthetik meg, amely Imotski központjától mintegy fél kilométerre északnyugatra található. Az erőd Dalmácia belső részének egyik legjelentősebb középkori erődítménye. E körül az erőd körül fejlődött ki a 13. és 14. században fokozatosan a település, majd a város. A turisztikai látványosságokról egy színes videót is készítettek a horvátok:

Imotski már most is rengeteg turistát vonz természeti és történelmi látványosságaival, de a helyiek még vonzóbbá szeretnék tenni a területet a jövőben, ezért a következő hat évben jelentős fejlesztéseket terveznek. Jelenleg a fejlesztések jóváhagyása zajlik, és csak ezután harangozzák be a konkrét lépéseket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek