Ezek a magyar hotelek a világ legjobbjai között vannak

A Párisi Udvar Hotel Budapest nyerte el a „Magyarország vezető luxusszállodája 2024" címet az idei World Travel Awards díjátadón, az Aria Hotel Budapestet pedig ismét Magyarország vezető butikhoteljének választották. A World Travel Awards 31. díjátadó ceremóniáját május 6-án tartották Berlinben, ahol átadták a világ legjobb szállodáinak járó kitüntetéseket.

Párisi Udvar Hotel Budapest „Magyarország vezető luxusszállodája"

A Ferenciek terénél található szálloda neogót-neomór stílusban épültForrás: Párisi Udvar Hotel Budapest

A World Travel Awards-ot 1993-ban alapították az utazási, turisztikai és vendéglátóipari ágazatban résztvevő, kulcsfontosságú szereplők elismerése és jutalmazása céljából. A verseny idei győzteseit nemzetközi turisták, szállodai vendégek és iparági szakértők online szavazatai alapján választották ki.

A Párisi Udvar Hotel Budapest egyik szobájaForrás: Párisi Udvar Hotel Budapest

A Párisi Udvar Hotel Budapest 110 egyedi kialakítású szobával, köztük 18 lakosztállyal és 2 elnöki lakosztállyal rendelkezik. Az épületben egy klasszikus magyar fogásokat és ikonikus desszertkülönlegességeket kínáló étterem és kávézó, továbbá Budapest egyetlen champagne bárja, valamint egy exkluzív spa is található. A hotel különleges belső tereivel és múlt századot idéző atmoszférájával is kiemelkedik a szállodák közül, tudtuk meg  aszálloda közleményéből.

A „Magyarország vezető luxusszállodája 2024” cím birtokosa lenyűgöző belső térrel büszkélkedhetForrás: Párisi Udvar Hotel Budapest

Aria Hotel Budapest „Magyarország vezető butikhotele"

„Az Aria Hotel Budapest butikhotelként minden vendégnek nagy figyelmet tud szentelni, mindenki egyedi szobát és személyre szabott szolgáltatást kap. Munkánk lényege, hogy a nálunk megszállók úgy érezzék, számunkra ők mindennél fontosabbak, és arra emlékezzenek, milyen érzés volt, amikor odafigyeléssel, őszinte kedvességgel foglalkoztak velük munkatársaink. A díj számunkra pozitív megerősítést jelent ebben a munkában" – fogalmazta Tolnai Máté szállodaigazgató közleményében.

Az Aria Hotel Budapest Café Liszt tükörteremémek felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel, többek között Plácido Domingo, Gregory Porter és Lenny KravitzForrás: Aria Hotel Budapest by Library Hotel Collection Facebook oldala

A hotel egyedi szolgáltatásához hozzátartozik a különleges zenei tematikája is. Az épület négy szárnyát a jazz, az opera, a klasszikus és könnyűzenének szentelték. A 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek