Jövőre nyílik a Jégbüfé helyére épülő ötcsillagos hotel a Párisi Udvarban

Az üzleti utazókra fókuszáló hotel 110 szobás lesz, 18 lakosztállyal, wellness-részleggel és konferenciatermekkel.

 

Mintegy 12,5 milliárd forintból épül új ötcsillagos szálloda a Párisi Udvarban, a hotelt a tervek szerint jövő május végén adják át. A beruházás költsége tartalmazza az ingatlan vételárát is, a műemléki védettség alatt álló épületet az eredeti állapotának megfelelően újítják fel, a főbejáratot a Petőfi utca felől alakítják ki - írja az MTI.

Fotó: Mohai Balázs / MTI

Az építés miatt jelenleg felvonulási területnek használt Petőfi utcát novemberben visszaadják a forgalomnak. A Ferenciek tere és a Petőfi Sándor utca közötti passzázs folyamatosan nyitva lesz a szálloda üzemelése alatt.

A Párisi Udvar eredeti épületének építése még 1909-ben kezdődött, a homlokzat Európa legnagyobb kerámia homlokzatának számított, több mint 400-féle Zsolnay-kerámia borítja.

Hermesz János a Párizs Property Kft. projektmenedzsere a Párisi Udvarban tartott sajtóbejáráson május 19-énFotó: Mohai Balázs / MTI

2014 nyarán az épületet a Mellow Mood csoport magyar projektcége, a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. Az épület tulajdonosa a Mellow Mood csoport, amely 1986 óta működik Magyarországon, és 1997 óta fejleszt ingatlanokat. A belvárosban tucatnyi szállodát birtokolnak és üzemeltetnek, a Párisi Udvar Hotel Budapest a 13. szállodájuk lesz. A Mellow Mood Group tulajdonos-ügyvezetőit, Sameer Hamdan és Zuhair Awad jordániai üzletembereket egymás után negyedjére is beválasztották 2017-ben az 50 legbefolyásosabb személy közé a magyar turizmusban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek