Hyatt lesz a Párisi Udvarból

Hyatt lesz a Párisi Udvarból

A Hyatt szállodalánc tagjaként épül újjá Budapest egyik ikonikus épülete, a belvárosban található Párisi Udvar. Az egykori Brudern-ház az átalakítás után, várhatóan már jövőre megnyitja kapuit.

Az új szálloda a párizsi Hôtel du Louvre után Európában másodikként, az USA területén kívül pedig harmadikként csatlakozik a Hyatt „The Unbound Collection by Hyatt" brandjéhez. Ennek olyan híres szállodák részesei, mint a floridai Miami Beach-en található The Confidante, az arizonai Phoenixben épült The Royal Palms, a texasi Austinban található The Driskill Hotel, vagy az uruguayi Carmeloban elhelyezkedő Carmelo Resort & Spa

A jövőre megnyíló hotelben összesen 110 vendégszoba, ebből 18 lakosztály, 300 négyzetméternyi konferencia tér, wellness és fitness részleg, étterem, bár, illetve kávézó található majd. A vendéglátó egységek a Párisi Udvar ikonikus passzázsában, az épület színes mennyezete és ragyogó, hatszögletű kupolái alatt kapnak majd helyet.

Fotó: barockschloss / Flickr

A kora 20. századi épület jól ismert eklektikus stílusáról és gazdag történelmi múltjáról. A gyönyörű épület 1931-ben készült el; a II. világháborút viszonylagos épségben vészelte át, majd a felső szinteken polgári lakásokat alakítottak ki. Az épületet teljes egészében azóta sem újították fel, ennek köszönhetően megőrizte a múlt különleges emlékeit, különleges homlokzatát és belső tereit. A jövőben hotelként funkcionáló épület a mór, az art deco és a neogótikus stílusirányokat egyesíti magában, Magyarország építészetének legjavát felsorakoztatva. Története során üzleteknek, lakásoknak és irodáknak, valamint a budapestiekben nosztalgikus emlékeket ébresztő Jégbüfé otthona volt; remélhetőleg teljes pompájában születik majd újjá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek