A Halászbástya a világ legszebb kilátópontjai között!

A világ legszebb kilátópontjainak listáját most a Buildworld nevű cég állította össze, ami a TripAdvisor felhasználói véleményeket vette figyelembe a rangsor felállításánál. Az első helyre természetesen Párizs jelképe, az Eiffel-torony került, melynek kilátóteraszáról 360 fokos panoráma tárul elénk. 

A Halászbástya, amire méltán lehetünk büszkékForrás: Giraffew/pixabay.com

Európa nevezetességei közé bekerült még egy másik párizsi látványosság is, a Sacré Coeur, de ott van a sorban a Reykjavíkban található Hallgrímskirkja torony, a barcelonai Sagrada Família, amiről nemrégen mi is részletesen írtunk itt az oldalon, valamint a London Eye, és nagy örömünkre a budapesti Halászbástya kilátóteraszai is!

Amerikai oldalon az Empire State Building és a Rockefeller Building Top of the Rock kilátója került bele a legjobb 10-be, valamint az arizonai sivatagban található Szent Kereszt kápolna. Bár a top 10-es listában nincs már benne, de említést kapott a kanadai CN-torony, a mexikói Chapultepec-kastély és a Brazíliában található Elevador Lacerda, mely egy nyilvános, köztéri lift, ami Salvador felső és alsó városát köti össze egymással – olvasható a Timeout.com összefoglalójában.

A Kiyomizu-dera kilátóteraszáról lenyűgöző látványban lehet részünkForrás: Jordy Meow / wikipedia.org / CC BY-SA 3.0

Ázsiában és Óceániában a festői kilátást nyújtó legfontosabb tereptárgyak közé tartozik a japán Kiyomizu-dera, egy csodaszép, ősi szentély, mely a Higashiyama egyik dombtetején kapott helyet. Nem a 10-es listán van, de megemlítették az indonéz Uluwatu-templomot és az indiai Borostyán-palotát is. Dubai pedig nem maradhatott ki a sorból, hiszen a Burj Khalifa még mindig a világ legmagasabb épületének számít ... egyelőre.

És íme, a teljes 10-es lista; a helyek, ahova mi is azonnal elutaznánk:

  1. Eiffel-torony, Párizs
  2. Empire State Building, New York
  3. Bazilika du Sacré Coeur de Montmartre, Párizs
  4. Top of the Rock, New York
  5. Halászbástya, Budapest
  6. Hallgrímskirkja, Reykjavík
  7. London Eye, London
  8. Edinburgh kastély, Edinburgh
  9. Szent Kereszt kápolna, Sedona
  10. Burj Khalifa, Dubai
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek