Budapesten épülhet meg az ország leghosszabb zipline pályája

Az ország leghosszabb, 1410 méter hosszú zipline, azaz átcsúszó drótkötélpályáját építenék meg Budapesten, a XII. kerületben található János-hegy, Hunyad-orom és Zugliget térségében. A pálya indító állomása a Libegő felső állomása és a János-hegyi Erzsébet-kilátó közötti gyalogos ösvény mellett lenne, írja a Pénzcentrum a MKKP BP XII. kerület egyik FB-bejegyzése alapján.

A drótpálya földfelszín feletti legnagyobb magasságát a Zugligeti Niche kemping fölött érné el (68,37 méter), és a Libegő nyomvonalát a felszíntől számított 25,38 méter magasságban keresztezné. A zipline pálya a Zugligeti út légterét (a Libegő alsó állomása mellett) mintegy 42,48 méter magasságban szelné át - áll a közleményben, amelyben azt is hozzáteszik, hogy a tervezett beruházással érintett teljes igénybevételi terület nagysága 15 113 négyzetméter lenne.

A fotó illusztrációForrás: Shutterstock/Maciej Dubel

Mivel egy Natura 2000-es területre tervezik ezt a fejlesztést, a Pest Vármegyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatósága eljárását rendelt el. A döntésre, hogy megépülhet-e a pálya vagy sem, június végéig kell várni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek