Újabb buszra szállhatunk fel kerékpárral

Alig jelentették be, hogy április 29-től már a II. és III. kerületet összekötő 29-es buszra is felszállhatunk biciklivel, máris újabb útvonallal bővült a kerékpárszállítási lehetőség a fővárosban - derül ki a BKK közleményéből.

Forrás: BKK

Május 6-tól, szombattól a Zuglót és a Hegyvidéket a belvároson át összekötő 110-es és 112-es autóbuszokra is feltehetjük a kerékpárt.

Ez azért jó hír a kirándulóknak, mert a szolgáltatásnak köszönhetően könnyebben közelíthetik meg kerékpárjukkal a közép-budai térségeket. A 110-es és a 112-es buszok több olyan megállót is érintenek, ahol másik kerékpárszállításra is kijelölt járatra át lehet szállni.

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható, amelyet az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. Mivel ez a rész megegyezik a babakocsik és a kerekesszékesek számára fenntartott területtel, ezért a BKK azt kéri a kerékpárt szállító ügyfeleitől, hogy legyenek előzékenyek a kisgyermekkel utazó vagy a mozgásukban korlátozott utastársaikkal, és szükség szerint adják át nekik a helyet. A járművezető zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt. A kerékpárszállításra kijelölt járműveket külön piktogram jelzi.

Jelenleg több autóbuszon, a Tatra villamosokon, a D14-es kompjáraton és a HÉV-en is lehet kerékpárt szállítani, amelynek köszönhetően könnyebben kombinálható az egyéni és a közösségi közlekedés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek