Hamarosan láthatóvá válik a Corvin Áruház megújult homlokzata

A végéhez közeledik a Corvin Áruház külső felújítása. A kivitelező pénteken, április 28-án, elkezdte elbontani a homlokzatot takaró állványzatot. Így hamarosan elérkezik a várva várt pillanat, amikor teljesen láthatóvá válik a Blaha Lujza tér szimbolikus épülete, derül ki a BKK közleményéből. Az Énbudapestem cikke május közepére saccolja az állvány teljes eltávolítását, az alsóbb szintek, ahol az üzletek lesznek pedig a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején nyílhatnak meg.

Corvin ÁruházForrás: BKK

Az állványrendszer eltávolításának köszönhetően a szakemberek elkezdhetik lerakni a burkolatot az áruház lábazatánál is, amelyre korábban, a Blaha Lujza téren zajló burkolatépítéskor nem volt lehetőség az állvány miatt.

A munkavégzés idejére előreláthatólag három hétre elkerítik a Corvin Áruház homlokzatának környezetében érintett területet. A BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a munkaterületet határoló kerítésnél elhaladva.

Blaha Lujza térForrás: BKK

A burkolatépítéssel egy időben elvégzik a tér átadásakor a téli időjárás miatt tavaszra időzített munkákat. Közéjük tartozik például a tér burkolatából fellövellő vízjáték és a gombaszökőkút működésének finomhangolása is.

A megújult Blaha Lujza teret tavaly december 10-én vehették birtokba az arra közlekedők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek